| program paba „brod” | prijava na i! mailing listu | kontakt: info@indie-go.com |
Indie-Go! (Indi-gou!:)) ideja se pojavila sredinom 1996. godine u glavama trojice entuzijasta: Miška, Pauna i Gorana – pasoniranih sakupljača nosača zvuka svih vrsta rešenih da svoj hobi upotrebe tako da i drugim ljudima pruže zadovoljstvo slušanja neprevaziđenih, ređih i najnovijih stvari nekomercijalne provinijencije – od punk-a, new wave-a, elektronike, preko dark-a, noise-a, madchester-a, brit-pop-a, gitarske alternative, sve do poslednjih singlova grupa koje se negde uklapaju u navedene grupacije i podgrupacije. Po mišljenju gore navedenih takvo nešto je nedostajalo njihovom Beogradu.
Indie-Go! di džej tim je od leta 1996. počeo da svoju zamisao realizuje u klubu „Akademija”. Nakon toga, radilo se gde se stiglo: u klubovima „Fili”, „Radionica”, „Kalemegdanska Tvrđava”, „Jazzbina”, „Magna House”, po privatnim žurkama širom grada i na sličnim mestima. Od novog otvaranja kluba „Akademija” početkom 2003. godine, Indie-Go! se vratio svome ishodištu.
Od početka, Indie-Go! je uspevao da odoli uobičajenom klišeu puštanja muzike u klubovima: nikada repertoar pesama nije bio isti, i nikada se nije stavljao akcenat na neku grupu posebno (osim u slučajevima tematskih večeri) – uvek se težilo animiranju publike raznolikošću koju pruža muzika gore navedenih pravaca, kao i edukovanju publike najnovijim alternativnim pojavama na scenama širom sveta.
Od 1996. Indie-Go! di džej tim je menjao nekoliko puta svoju postavu. Neki su odlazili (Miško i Dejan), ali su zato novi dolazili tako da danas Indie-Go! čine: Tanja „Move-on”, Nikola „Dexter”, Mališa, Paun i Goran „Limago”.
© 1996-2018, Indie-Go! DJ Team