| program paba „brod” | prijava na i! mailing listu | kontakt: info@indie-go.com |
2007-11-15
I! pab "Brod" - OTVARANJE!
2007-11-01
Šipražje
Zbog ranije zakazanog koncerta u malom klubu SKC-a, Indie-Go! se ovog petka seli u Šipražje.
Dakle, petak, 2. novembar, Golsvortijeva 13, od 22:00. Do 23:30 ulaz besplatan, posle 150 dinara.
I!
2007-10-02
5. oktobar
SKC petkom
Dakle, kao što verovatno već veliki broj vas zna sa naših flajera, od petka 5. oktobra, Indie-Go! se seli na novu lokaciju - legendarni SKC. Večeri će se dešavati u maloj sali SKC-a svakog petka od 22 do 4 časa uz besplatan ulaz do 23:30. Posle navedenog vremena ulaz je 100 dinara.
Dobrodošli!
I!
2007-09-28
Summer Days Are For Ever...
Sa prvim danima kalendarske jeseni došao je i trenutak da se nerado do sledećeg leta odjavimo sa omiljenog nam prostora terase kalemegdanskog kafea „Beogradski pobednik”. Dakle, petak, 28. septembar, početak od 22 časa - poslednje veče ovogodišnje letnje I! sezone!
Vidimo se!
Od sledećeg petka na novom mestu... ;)
2007-09-06
Problemi, problemi...
Nažalost, Indie-Go! veče planirano za petak, 7. septembar, neće biti održano zbog popravki na infrastrukturi u kafeu "Beogradski pobednik" na Kalemegdanu.
Da li će mesto biti spremno za sledeći petak, blagovremeno ćemo vas obavestiti.
Hvala na razumevanju.
2007-06-12
Gentle Touch
Gentle Touch - Gentle Touch EP [Songs I wish I Had Written, 2006]
Početno upozorenje navodilo je na ponajbolji omekšivač rublja koga je teško pronaći u Maxi-Tempo-Merkur-Metro-Merkator institucijama. U ime nepostojeće reklamne kampanje na račun istog, naslovnica bi u post-prolećnom zamahu preduhitrila Bohora, Lenora, Tenora, Silana i Milana. Šteta, jerbo ima različitih slobodoumnih korisnika navedenih ili budućih njuškastih proizvoda. Sa imenom koje može da baci u nedoumicu pred tolikom omekšivačkom ponudom, nijedna osoba iz onog niza koja nudi besplatan zalogaj paštete, suhomesnatog griza ili glogotanja sokića, ne bi trebalo da zasmeta. Na stranu toga, poneki blajhani (ili od rođenja brinetni) Švedi su se zaputili put potrošačkih polica u njihovoj pitomosti i baštovanskom sintpop ležeraju. Četiri pesme istoimenog singla momaka iz Kalmara, smeštenog na skromnom Songs I wish I Had Written, nastavljaju putem gde se kolegijalni Le Sport (2004-2006) nažalost oprostio. Pored simpatičnih Finaca Regine, društvo u domu im prave EP (zasad) skupine Moto Boy i Unarmed Enemies, kao i nešto "poznatiji" Lovekevins. Ljudi delaju na anti-fama prilazu ka Abba, Pet Shop Boys, Depeche Mode i Saint-Etienne prepoznatljivim poljupcima. Umereno primireni i tanano-negovani elektro-popić sa izostankom pominjanja španske Fangorie, ali ne i friškijih Vitesse i Montevideo, kao i labela La Bulle Sonore i Molécula Records predlagača.
Lipa šalje svoj val uskoro i nakon maslačko-manije leto će valjda Pobednikovati? Ne u Švedskoj, ali bolje na zidinama, nego policama. Tako da... pažljivo sa umekšivačima.
1> Memories
2> Speaking of Reasonable
3> Fascination
4> Smedby
Miloš Stefanović
2007-06-08
I! - letnje izdanje '07
KAFE „POBEDNIK”, Kalemegdan, svakog petka od 22 časa
Vaše omiljeno veče posvećeno nezavisnoj muzičkoj sceni i ovog leta na isto tako omiljenoj lokaciji. Svakog petka od 22 časa, Indie-Go! će Vam otvarati vrata kalemegdanskog kafea „POBEDNIK”, ali i ulaza u svet neprevaziđenih gitarskih hitova, noviteta i nesrećno i nepravedno zapostavljenih dragulja svetske nezavisne muzičke scene.
Novajlije, ali i oni koji baš nisu najsigurniji u tačnu lokaciju čuvenog kafea na tvrđavi, mapu koja će im pomoći da se snađu mogu naći ovde.
Vidimo se!
P.S.
Ulaz besplatan!
2007-05-31
INDIE-GO! na vodi
KRIVI STOJKO, Ada Ciganlija, Beograd, petak, 1. jun 2007, 22 - 04
Po prvi put na vodenoj površini, u Čukaričkom zalivu reke Save (tik uz Adu Ciganliju), INDIE-GO! u petak uveče otvara letnji prostor kluba Šipražje na brodiću KRIVI STOJKO.
Tom prilikom, INDIE-GO! di-džej tim (u sastavu: Limago i Mališa) pruziće vam beskrajno zadovoljstvo i fantastičan provod uz nove indi hitove i stare indi himne sa repertoara izvođača poput: Smiths, Pixies, Teenage Fanclub, Wilco, Belle & Sebastian, Fountains Of Wayne, Strokes, Interpol, Yeah Yeah Yeahs, Kaiser Chiefs, Editors, Arctic Mnokeys, Metric, Cansei De Ser Sexy, Voxtrot...
Veče počinje u 22 časa i traje do 04, a ULAZ JE BESPLATAN.
(Možda će biti hladno - ponesite toplu odeću, a u slučaju nevremena rezervna lokacija je klub Šipražje, Golsvortijeva 13)
Mapu koja će vam pomoći da dođete možete videti ovde, a flajer za najavljeni događaj ovde.
2007-05-05
The Fall - Reformation Post TLC [Narnack, 2007]
Ludilo od pola veka - toliko je napunio Mark E Smit, jedan od najenigmatičnijih vođa još začudnijeg benda The Fall. Nakon 31 godine postojanja Fall-a i kliničke smrti od prošlogodišnje neuspešne američke turneje, bend se podmladio novim članovima i smogao snage za novo izdanje.
Svi mi što smo ih (ga) voleli, sa ovim albumom ćemo upotpuniti kolekciju i uživati uz Markijevo zapevanje, a za one koji ih nisu nikada čuli, možda pogrešan album da se zavole.
Pesma koja je meni posebno zapala je My Door Is Never - pesma koja me možda vraća ako ne na početke Pada, a ono bar u 80-te.
Vredi preslušati.
01. "Over! Over!" (Smith)
02. "Reformation!" (Smith / Barbato)
03. "Fall Sound" (Smith / Barbato / Presley / McCord)
04. "White Line Fever" (Merle Haggard)
05. "Insult Song" (Smith / Barbato / Presley / McCord)
06. "My Door Is Never" (Smith)
07. "Coach and Horses" (Smith / McCord)
08. "The Usher" (Smith / Barbato / Poulou / Presley / McCord)
09. "The Wright Stuff" (Smith / Barbato / Poulou)
10. "Scenario" (Smith / Barbato / Presley / McCord)
11. "Das Boat" (Smith / Barbato / Presley / McCord)
12. "The Bad Stuff" (Smith / Barbato / Poulou / Presley / McCord)
13. "Systematic Abuse" (Smith / Barbato / Poulou / Presley / McCord)
14. "Outro" (Smith / Barbato / Poulou / Presley / McCord)
Goran Limić
2007-04-27
Rezultat
Love Dance - Result [Marsh-Marigold, 2007]
Poslednjih nekoliko godina često se može čuti mišljenje, sa kojim se uglavnom i slažem, da Skandinavija predstavlja svetski centar indiepop scene. Ovo se može tvrditi kako na osnovu brojnosti grupa koje dolaze iz ovog dela sveta, a koje pripadaju ovom podžanru, tako i na osnovu kvaliteta muzike koju stvaraju. Pretpostavljam, neko će sad reći: „Oh, ne! Ne opet! Još jedan hvalospev švedskom indiepop-u!” Paa... bili ste blizu, ali niste pogodili! Ovoga puta svratićemo u Norvešku!
Iako vam je možda poznat kao drugi po veličini norveški grad, Bergen je isto tako i jedno živopisno mesto na obali Severnog mora koje mnogi smatraju za najlepši grad dotične zemlje. Uostalom, avgusta 2004, časopis „Tajm” ga je proglasio i za jednu od 14 „tajnih prestonica” Evrope. Pored svega toga, ovaj grad je dom zanimljive i raznovrsne nezavisne muzičke scene čiji je jedan od predstavnika Love Dance, bend-junak ove priče.
Love Dance su svoju muzičku avanturu započeli 2005. godine objavljivanjem EP-a sa četiri pesme samo na vinilu za legendarnu nemačku nezavisnu etiketu iz Hamburga, Marsh-Marigold. U to vreme bend je bio trio koji su činili Eirik, Kristofer i Kjetil, a prvi singl je kod publike i kritike dočekan sa odobravanjem i željom da Love Dance nastave sa stvaranjem kvalitetne muzike.
Posle dve godine, tokom kojih je ova indiepop družina postala petorka priključenjem Einara i Bjartea, u februaru 2007, Love Dance za pomenutu izdavačku kuću objavljuju i svoj prvi album - „Result”. Još od uvodnih taktova albuma postaje jasno da bend muzički i dalje korača i istražuje putem kojim je krenuo na prvom izdanju. Drugim rečima, mogu se čuti zveckave gitare, zarazne i pevljive melodije (When You're With Him, Losing Faith), slojevi melanholije (It Sometimes Brings Me Down) koji u najboljem svetlu otkrivaju uticaje heroja sa Sarah Records. Zatim, tu su i uspešni ogledi sa setnom stranom bossa-nova zvuka (Halfheartedness, Ninety Six), stidljivi flert sa sanjivim atmosferama i zidom buke u maniru dreampop-a (Honesty, Honestly) i potpuna nenametljivost i iskrenost koje kao zajednički imenioci prožimaju svih 10 pesama albuma.
Zbog svega toga „Result” jeste izdanje koje jednako mami i osmehe i uzdahe i koje ljubitelji pravog indiepop zvuka nikako ne smeju propustiti. Svaka preporuka!
01: When You Are With Him
02: Perfect Friendship
03: Ninety Six
04: It Sometimes Brings Me Down
05: Halfheartedness
06: Unsympathetic Ways
07: Losing Faith
08: Honesty, Honestly
09: New Plans
10: Start Of Something
Nikola Grujić
P.S.
Napred Bran Bergen! :]
Ostale vesti: 1 2 3 4 5 6 7 8
© 1996-2018, Indie-Go! DJ Team