Odavno sam digao ruke od poseta EXIT festivalu koji u nekim listama slovi za jedan od boljih u Evropi. Ali današnja vest me je bespogovorno obavezala da se pojavim na Đavi 4. jula sledeće godine.
Dakle, dočekaću da jedan od kultnih bendova moga odrastanja konačno poseti ove prostore. Nastavši pre više od 42 godine, objavivši 13 studijskih albuma, pregršt singlova, The Cure je ostavio neizbrisivi trag na alternativnoj muzičkoj sceni u kojoj je plivao kao jedinstveno ostrvo sopstvenog podžanra. Vremena su se menjala, razne grupe su menjale svoje stilove ne bi li se prilagodili tržištu, dok se The Cure menjao na samo sebi znan način i uvek je rado dolazio do mojih ušiju.
Sledeće godine započinju svoju jubilarnu 40. svetsku turneju, zli jezici možda kažu i poslednju (u šta lično ne verujem), a na listi gradova će se pojaviti i Novi Sad.
Sledeće nedelje, u utorak 23.10, u prodaju će biti pušten ograničen kontigent dnevnih ulaznica za prvi dan festivala, kada će nastupati The Cure, po ceni od 2.490 dinara. Vidimo se u redu za karte.